До 18 градуса ни очакват в съботния ден

07:10, 21 дек 19 25 2137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес югозападният вятър ще се усили, в Източна България ще е умерен и временно силен. Мъглите в повечето райони ще се разсеят, а от запад ще започне ново увеличение на облачността. Максималните температури ще са от 8-9 в крайните северозападни райони, до 17-18 градуса на места в Източна България.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. Ще духа умерен, след обяд и силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14-18 градуса. Температура на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. След обяд на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен, след обяд по откритите части и бурен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 11, на 2000 метра - около 5 градуса.

В неделя облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превалява дъжд, повече като количество в Югозападна България. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен, и температурите ще останат високи, дневните - до 16-18 градуса. Само в северозападните райони, където ще е почти тихо, през по-голямата част от деня ще е с мъгла, ще остава и с ниски температури. В началото на следващата седмица от запад-северозапад, с умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър, ще нахлува сравнително студен въздух.

Температурите ще са с малък денонощен ход и постепенно ще се понижават: минималните ще са между 4 и 9 градуса, максимални - между 8 и 13 градуса. Все още в много райони, главно в източната половина от страната, ще вали дъжд, в местата с надморска височина над 800-900 метра - привечер, с понижението на температурите, ще превали сняг.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама