"Байерн" - най-печеливш в груповата фаза на Шампионска лига

16:05, 20 дек 19 / Спорт 25 2772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на "Байерн" Мюнхен е спечелил най-много пари от участниците в груповата фаза на Шампионската лига, разкрива изследване на футболния бизнес блог SwissRamble, което смята приходите от телевизионни права и бонусите за резултати, предава БГНЕС.

Баварците бяха единственият тим, който спечели и шестте си мача от груповата фаза, което в комбинация с приходите за излъчване им носи общо малко над 82 милиона евро.

На второ място се нарежда испанският гранд "Барселона", който не допусна загуба в групата и ще прибере 81 милиона, а тройката се допълва от шампионите на Италия "Ювентус", който спечелиха групата си с пет победи и един равен, и ще получат около 80 милиона евро.

В топ 10 на най-печелившите клубове са и три от английските участници в турнира, като липсва единствено отборът на "Тотнъм", въпреки че и той преодоля групата си и ще играе на осминафиналите. Най-много пари от първата фаза на надпреварата ще прибере "Манчестър Сити" - 78 милиона евро, следват "Ливърпул" със 76 и "Челси" със 73 милиона. В челната десетка са още тимовете на ПСЖ, "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид и "Борусия" Дортмунд.

Най-скромни приходи от груповата фаза на Шампионска лига има чешкият "Славия" Прага, който спечели само две точки срещу "Барселона", "Интер" и "Борусия" Дортмунд, и ще вземе 18 милиона евро от УЕФА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама