Фандъкова: Предвиждаме и други непопулярни мерки за мръсния въздух

15:40, 21 дек 19 / Политика 25 3112 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Предвиждаме и други мерки, голяма част от тях непопулярни, за да може да продължим подобряването на качеството на въздуха. Бихме искали да дишаме много по-често чист въздух", това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред „Дарик радио“.

"Контролът е много важен и също така наказанията. За съжаление при горенето на отпадъци от физически лица административната мярка и глобите не дават резултат", коментира тя.

Зелен петък в София

По отношение на увеличаването на данъците на автомобилите тя коментира: "Никога не си позволих в предизборната кампания да обещая, че няма да се повишават данъците. Факт е, че са нужни непопулярни мерки и когато се прилагат такива мерки, никой от нас не е съгласен. Това са трудни решения и все пак няма как да искаме да диашаме чист въздух и в същото време замърсяващите коли да плащат по-ниски данъци от колите, които не замърсяват толкова".

"Далеч съм от мисълта, че собствениците на по-замърсяващите коли, които ще платят между 7 и 40 лева на година, ще изчистят въздуха. Тази мярка просто е една малка стъпка", заяви още тя. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама