Банкси изложи рождествена сцена във Витлеем

18:40, 21 дек 19 / Любопитно 25 3615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Композиция, пресъздаваща библейската сцена от раждането на Исус, на бетонна стена, пронизана от снаряд - това е най-новата творба на "уличния" художник Банкси.

Тя беше представена в изпълнения със символи град Витлеем на окупирания Западен бряг дни преди Коледа, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Британският майстор на графити, чиято самоличност остава забулена в пълна тайна, не присъства и на вернисажа в петък.

Коледната рисунка на Банкси, която трогна света

Произведението се нарича "Белегът от Витлеем" (Scar of Bethlehem). Изложено е във фоайето на хотела "Уолид Оф". Инсталацията изобразява Рождество Христово върху масичка, пред която са струпани дарове. Процепът в стената - дупка от снаряд, напомня звезда, изгряла над Мария, Йосиф и Исус в яслата, край която се виждат магаре и крава.

Според Уисам Салсаа, директор на хотела, "Белегът от Витлеем" символизира един "белег на срама". "Стената е символ на срама за всички, подкрепящи онова, което се случва на земята ни, за всички, подкрепящи незаконната окупация на Западния бряг от Израел, започнала през 1967 година", казва той.

С новото си произведение Банкси допринася по свой начин за коледните празненства идната седмица във Витлеем, където е роден Исус според християнската традиция, отбелязва АФП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама