Андрей Слабаков: Малко над шест хиляди евро заплата взима един евродепутат

10:18, 22 дек 19 / Политика 25 3611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заплатата на един евродепутат далеч не била в такъв размер, какъвто се тиражира в публичното пространство, коментира Андрей Слабаков пред Нова телевизия. 

„Малко над 6 000 е за депутат. Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука”, обясни Слабаков и допълни, че вече е открил и местата за пушене в сградата на ЕП.

Андрей Слабаков пред ТОПНОВИНИ: Преходът е смяната на едни крадци с други

Евродепутатът допълни, че изпълнява обещанието си да пита. „Питам непрекъснато. За „Струма” беше в петициите. Но нямам много възможности да питам, защото някой трябва да ми даде възможност”, обясни той.

Слабаков открои и един от проблемите на Европейския парламент - че се правят много малко конкретни предложения. 

„Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото  има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод”, казва още режисьорът.

СБЛЪСЪК: „За“ или „Против“ превода на „Под игото“ на съвременен език?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама