Какво ще е времето днес?

07:00, 23 дек 19 25 2378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен южен вятър и там ще остане по-топло. Минималните температури ще са от 5° - 7° в западните райони до 10° - 12° на изток. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще се понижaва, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на много места в България отново ще превалява дъжд. Максималните температури ще са от 7° до 9° в Северозападна България и ще достигат до 13° - 15° в източните райони от страната, където преди обяд все още ще духа умерен южен вятър.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и в следобедните часове главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от западната четвърт. Ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява сняг, под около 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максимална температура на 1200 метра ще е около 6°, а на 2000 метра – около 0°.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама