Петима са осъдени на смърт заради убийството на Кашоги

12:04, 23 дек 19 / Свят 25 2201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима души са осъдени на смърт заради убийството на журналиста Джамал Кашоги, съобщи прокуратурата на Саудитска Арабия, цитирана от БГНЕС.

Държавният прокурор на кралството заяви, че на смърт са осъдени петима души, замесени в убийството, а още трима души са осъдени на общо 24 години затвор.

Принц Мохамед бин Салман: Убийството на Кашоги беше грешка, не съм го поръчвал

Известният саудитски разследващ журналист Кашоги бе убит в саудитското консулство в Истанбул от екип на саудитски агенти. Саудитската прокуратура заяви, че убийството е плод на „престъпна операция” и повдигна обвинения на 11 души, чиито имена не се съобщиха.

Убийството на журналиста потресе целия свят. Предполага се, че заповедта за неговото ликвидиране е издадена от влиятелния саудитски престолонаследник принц Салман, но това не може да бъде доказано.

Появяват се подробности за убийството на Кашоги

Убийството на Кашоги стана причина за напрежение в и без това сложните отношения между Турция и Саудитска Арабия, които спорят за влияние в региона на Близкия изток. Президентът Реджеп Тайип Ердоган многократно е настоявал международните институции да се намесят, за да бъде изяснена истината около това скандално убийство.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама