Президентът удостои посланика на Турция у нас с орден „Мадарски конник“ първа степен

13:05, 23 дек 19 / Политика 25 2921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В рамките на мандата си у нас посланик Хасан Улусой допринесе за затвърждаването на двустранните отношения между Република България и Република Турция на  основата на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимно уважение", заяви президентът Румен Радев, след като удостои посланика на Република Турция у нас Хасан Улусой с орден „Мадарски конник“ първа степен, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за развитието на българо-турските отношения и сътрудничество. „Посланик Улусой спомогна за реализирането на редица срещи на високо политическо ниво и интензифицирането на двустранния политически диалог. Със своята работа и множество инициативи, както и лични контакти, Хасан Улусой даде своя принос за възходящия път на развитие на двустранните отношения“, посочи държавният глава.
 
В приветствието си президентът открои динамичния търговско-икономически обмен, инвестиционното партньорство, както и сътрудничеството в областта на енергетиката за диверсификация на маршрутите и източниците на енергийни ресурси. Като пример за  прагматичните двустранни отношения президентът открои ползотворните връзки в сферата на сигурността и миграцията, която остава основно предизвикателство за нашия регион.
 
„Убеден съм, че поставихте изключително добра основа, която е предпоставка нашите отношения да продължат да се развиват във възходяща посока. Запазете най-добри спомени и професионално удовлетворение от мандата си в приятелска България“, каза още в словото си на церемонията Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама