Кои са най-обичаните зимни аромати и вкусове

14:20, 23 дек 19 / Любопитно 25 2649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимата настъпи и това е времето на студа и ниските температури, което е най-добрият период за приготвяне на вкусни ароматни ястия.

Всички сме чували „Мирише ми на Коледа“. Има множество вкусове и аромати, които асоциираме с празници, домашен уют, зимна приказка. Студеният въздух циркулира по-бавно от топлия въздух, а обонянието ни не е толкова остро, колкото в топлите сезони като лятото и късната пролет. Това обяснява защо през зимата използваме повече подправки, пише БГНЕС. 

Горещ шоколад

Няма нищо по-хубаво от сладкия, успокояващ аромат на горещ шоколад, който да затопли тялото ни в студен ден. Вкусно шоколадовият мирис е като плътно одеяло за сетивата ви.

Джинджифил

Този свеж аромат на джинджифил - сладък, маслен, пикантен, пикантен - е просто неустоим и винаги привлича тълпа.

Печени кестени

Нито един коледен базар не е завършен без аромат на печени кестени, които се носят във въздуха. Сладки и орехови с този безпогрешен аромат на горещ въглен, тези задушаващи изкушения, миришат на хубава Коледа.

Печено месо

Вкусно, топло, ароматно, печеното месо е един символите на снежните месеци, особено поднесено в класическия си вариант, с пивко червено вино.

Канела

Сладката, люта пикантност на канелата е празнична съставка на всички неща по Коледа. Независимо дали е в греяно вино или бисквитки нейният топъл, приканващ аромат прави всичко да изглежда по-уютно и весело - идеално за тези студени зимни нощи.

Мандарини и карамфил

Тази плодова, пикантна, празнична комбинация от аромати е толкова традиционна, колкото и елхата. Озаряват тези дълги зимни нощи и правят чудеса за освежаване на студено пространство. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама