Предлагат разкриване на нови гишета на "Капитан Андреево" от турска страна

14:02, 23 дек 19 / Политика 25 2981 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с турския заместник-министър на търговията Ръза Туна Турагай. Двамата обсъдиха проблемите със засиления трафик и организацията на движението и пропускателния режим на ГКПП „Капитан Андреево“. На срещата, която се проведе на Граничния контролно-пропускателен пункт, участие взеха още представители на Агенция Митници, Българската агенция по безопасност на храните, Гранична полиция и Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата, съобщиха от Министерството на икономиката.

По предложение на турската страна разисквани бяха възможностите за разкриване на нови гишета в рамките на ГКПП „Капитан Андреево“, които да спомогнат за по-добра оперативност на товаропотока при преминаване на товарни автомобили през пропускателния пункт. Караниколов и турският заместник-министър се обединиха около мнението, че ще бъде направено всичко възможно от двете страни за облекчаване на трафика. Бе уточнено, че в края на януари ще се проведе нова среща, на която ще се обсъди напредъкът по реализирането на разискваните предложения.

Министър Караниколов и турският заместник-министър на търговията обсъдиха също и предстоящото провеждане в началото на 2020 г. в Република Турция на първата сесия на Смесената българо-турска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, в рамките на която ще се проведе и българо-турски бизнес форум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама