Предсрочните избори в Северна Македония може да бъдат отложени

12:53, 24 дек 19 / Свят 25 2245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако парламентът не приеме основните закони, важни за живота на гражданите, тогава изборите могат да бъдат отложени. Това заяви македонският премиер Зоран Заев и добави, че не иска това, съобщи БГНЕС.

Предсрочните парламентарни избори в Северна Македония са насрочени за 12 април 2020 г. До тях се стигна, след като Европейският съюз не даде дата за начало на преговори за присъединяване на страната.

Проф. Кирил Топалов: Българо-македонската комисия спира работа заради изборите в Скопие

Сто пъти съм казвал досега, че изборите не трябва да се отлагат, но в същото време е гражданско и политическо задължение да не оставяме нищо да пречи на реализирането на това, което е в интерес на гражданите”, каза Заев, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан със 120-те закона, които са в дневния ред на парламентарната сесия.

На пресконференция в сградата на Министерски съвет той призова депутатите от мнозинството да бъдат в парламента и да приемат важните закони навреме.

Заев подчерта, че наблюдава всеки ден какво се случва в парламента и че всеки носи отговорност – и депутатите, и правителството, и местните власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама