Президентът на Бразилия помилва полицаи и тежко болни затворници по случай Коледа

14:13, 25 дек 19 / Свят 25 1929 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро помилва по случай Коледа полицаи, обвинени в непредумишлени престъпления, съобщи бразилският Държавен вестник, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

От помилването ще се възползват полицаи, излежали поне една шеста от присъдата си, както и служители на реда, действали докато не са били на служба, за да неутрализират рискове за себе си или околните.

Президентът на Бразилия е в болница след инцидент у дома

В предизборната си платформа Болсонаро обеща да защитава полицаите и каза, че тези, които застрелват престъпници, трябва да получават медали, а не да бъдат подвеждани под съдебна отговорност. Същевременно обаче, той неколкократно посочи, че неговата администрация няма да дава амнистии. Въпреки това, по-рано този месец държавният глава обяви, че ще даде амнистия за полицаи. Решението е спорно, защото извънсъдебни убийства, извършвани от бразилската полиция, често се оправдават като действия при самозащита.

Броят на полицаите, които ще се възползват от амнистията, вероятно ще е малък, защото малцина са осъдени ефективно за убийства, според Артър Триндейд - член на неправителствения Бразилски форум за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама