Българи и гърци масово пазаруват по празниците в Одрин

11:00, 26 дек 19 25 1997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският граничен град Одрин се превърна в любима търговска дестинация за съседи от Гърция и България през последната година, след променливостта и обезценяването на турската лира, констатира в. „Сабах“.

Тъй като сезонът на пазаруване за Коледа и Нова година достигна своя връх, гръцки и български туристи се стичат до Одрин за всякакъв вид подаръци.

Близо 2 млн. лв. събра тазгодишното издание на „Българската Коледа“

Турската лира е загубила 11% от стойността си от началото на тази година, а турската търговия на дребно е привлекателен пазар за туристите, които искат да намерят добро качество на достъпни цени.

Северозападната провинция Одрин в Турция, която граничи с България и Гърция, се наслаждава на тълпи купувачи от съседни страни.

Политици поздравиха българите с Рождество Христово

Председателят на Търговско-промишлената камара на Одрин Реджеп Зипкинкурт подчерта в изявление пред агенция Демирйорен, че хотелите в провинцията са изцяло заети поради коледните и новогодишните празници.

„Потокът на влизане на границата се засили през последната седмица и хотелите са пълни. Обикновено през уикендите посрещаме 10 000 посетители в Одрин. Предполагам, че този брой ще нарасне до 13 000 посетители през празничния сезон “, каза той.

Председателят подчерта, че гръцките и българските туристи, които идват в Одрин за пазаруване, носят голямо количество валута. „Те предпочитат да идват в Одрин поради разликата в обменния курс и да харчат чуждестранна валута, съживявайки икономиката“, отбеляза той.

Платените паркинги в големите търговски магазини лъжат

Ръководителят на Асоциацията на базара „Алипаша“ Йълмъз Саниш също отбеляза, че българи и гърци продължават да пазаруват в Одрин в подготовка за новогодишните празници. „Нашите съседи, които празнуват Коледа на 24 и 25 декември, посещават нашия град за пазаруване. Всеки турист, идващ в града, допринася за нашата икономика“, каза той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама