Протестите във Франция продължават (ОБНОВЕНА)

14:38, 28 дек 19 / Свят 25 2501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 10:10 часа

Франция ще бъде блокирана от стачки и днес, след като пореден ден продължават протестите срещу планираната пенсионна реформа в страната.

Вчера в Париж работиха само пет от 16 метролинии - предимно тези, по които се движат влакчета без водачи. Всеки втори високоскоростен влак в страната не се движи.

Днес се очакват отново протести на различни места, а на 7 януари започват серия от срещи между правителството и синдикатите преди представянето на проекта за реформи в пенсионната система.

Обновена в 14:38 часа 

Без сблъсъци и напрежение преминава последният за 2019 година протест на "жълтите жилетки", съобщава РИА Новости.

Традиционният съботен митинг на движението на "жълтите жилетки" започна от площад "Биржи" в Париж, предаде БГНЕС. Според груби оценки на наблюдатели, участниците в протеста са няколкостотин души. Те се събраха по обед на площада и тръгнаха на шествие из града.

Франция под блокада и на Коледа

Маршрутът на митинга минава през Площада на Републиката до гара Север. Там "жълтите жилетки", както е планирано, ще се присъединят към демонстрацията срещу пенсионната реформа, организирана от синдикатите.

На плакатите и банерите, носени от протестиращите, са написани призиви за безсрочна стачка срещу пенсионната реформа и искания за оставка на френския президент. Подсилените полицейски отряди дежурят на мястото. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама