Как да изберем перфектните мандарини?

20:07, 28 дек 19 / Общество 25 1997 Шрифт:
Topnovini

Мандарините трябва да се избират, като внимателно се оглежда тяхната форма и цвят, съветват руски експерти, цитирани от БГНЕС. Плодовете трябва да са оранжеви или оранжево-червени, без черни петна.

По миризмата не може да се определи качеството на мандарините, казват експертите от Московския държавен инспекторат за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни.

Ако плодовете са меки дотолкова, че като ги натиснете с пръст той потъва, не ги купувайте - вероятно са гнили отвътре. Обратно на всеобщото мнение, че свежите листа на мандарините означават и свеж плод, то експертите ни разочароват - листото не е показател за качество.

Лекари обясниха защо преяждането с мандарини е вредно

Мандарините могат да се съхраняват четири седмици при температура от три до осем градуса по Целзий.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама