Проверяваме онлайн валидността на е-винетки за коли със сменени номера

10:17, 29 дек 19 25 2185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валидността на електронна винетка на автомобил, който е със сменен регистрационен номер, може да се провери на сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg. Информацията може да се намери чрез бутона „Проверка на е-винетка при пререгистрация на автомобил“, след като се въведе новият номер.

Досега служители на Националното тол управление уведомяваха за прехвърлянето и валидността на е-винетката лично – по телефона или чрез електронната поща, собствениците или ползвателите на автомобили с променени регистрационни номера.

Съгласно Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесена система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние, при промяна в регистрационния номер на пътното превозно средство собственикът или ползвателят следва в срок до три работни дни да заяви тази промяна в Агенция „Пътна инфраструктура“. Той може да подаде заявлението в централното управление или в областните управления на АПИ, както и на електронния адрес [email protected].

От началото на 2019 г. постъпилите и обработени заявления за прехвърляне на електронна винетка са близо 29 000. Собственикът или ползвателят на превозното средство запазва е-винетката с валидността на вече издадената.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама