Баща и син сглобиха кола с части, напечатани на 3D принтер

11:02, 29 дек 19 / Любопитно 25 2668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Баща и син от американския щат Колорадо сглобиха автомобил от марката Lamborghini от части, изпринтени на 3D принтер. В замяна на оригиналната им идея, известният италиански автомобилен производител им направи коледен подарък, като им предостави истинска кола от марката, която да ползват безвъзмездно за две седмици, съобщи CNN, цитирана от БГНЕС.

Цената на отпечатването на детайлите, необходими за 3D-принтираната кола са стрували на семейството около 23 000 долара, а стойността на истинското Ламборджини модел Aventador S Roadster, предоставено им за каране, надхвърля 460 000 долара.

54-годишният баща Стерлинг Бакус признава, че идеята да построят сами Lamborghini Aventador с принтирани части му е дошла миналата година от видеоигра. Като огромен фен на продуктите на италианската автомобилна компания, а работата му в научна лаборатория му е дала знания и възможности за 3D-печат.

Изработването на пластмасовия модел на колата е започнало през февруари миналата година, а преди два месеца бащата и сина са били извикани на среща от главния търговец на Ламборджини в САЩ. "Треперех, сякаш ме бяха извикали от Ватикана на среща с папата", казва бащата. На срещата му е предложена необичайната оферта, която освен ползването на колата включва и заснемане на рекламни клипове.

Мъжът каза, че кара колата със сина си всеки ден.

Баща и син планират да завършат проекта си през август 2020 г. Целта им е да покажат творбата си на местно автоизложение.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама