Пътищата в страната са проходими при зимни условия

09:07, 30 дек 19 25 2318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма проблеми по републиканските пътища. През изминалото денонощие са работили над 800 снегопочистващи машини. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, съобщи БНТ.

Заради обилния снеговалеж за няколко часа през изминалата нощ беше ограничено движението в голям участък от АМ "Хемус" и в двете посоки за камиони. По-късно движението беше възстановено.

126 машини са обработили със смеси против заледяване всички райони на София.

В районите „Витоша" и „Панчарево" поради по-обилният снеговалеж снегопочистващата техника е избутвала снежни маси от пътните платна. Приоритетно са почистени пътищата, по които се движи масовият градски транспорт и централните за районите улици. Обработени са и част от вътрешнокварталните улици.

И още полезна информация за шофьорите:

Движението между 158 и 165 км от АМ "Тракия", в посока Бургас се осъществява само в активната лента поради подмяна на мантинелите.

Движението между 33 и 34 км от АМ "Хемус", в посока Варна се осъществява с повишено внимание заради ремонт.

В момента само високопланинският проход Троян-Кърнаре е ограничен за тежкотоварни автомобили над 12 тона. 

Шофьорите да се движат с повишено внимание по високопланинските пътища, да се спазват ограниченията на скоростта в обозначените места, както и да не се изпреварва снегочистещата техника. При необходимост от АПИ могат да изпратят допълнителна техника за чистене. Общият брой на машини в готовност е около 2 500.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама