Оставиха в ареста задържания за подкуп гимназиален директор от Ихтиман

19:37, 30 дек 19 25 2695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в ареста, реши Софийският окръжен съд, съобщава bTV.

Според обвинението Димитър Бонев е взел 5 хиляди лева от арендатор на земя, собственост на гимназията, за да запази изгоден договора за наема.

Арестуваха директора на гимназията в Ихтиман заради подкуп

Земите на гимназията „Васил Левски” са наети от фирми, близки до бизнесмена Валентин Галчев. Според обвинението училищният директор Бонев е взел подкуп от бизнесмена. Целта била да го остави да стопанисва земята при изгодни условия.

До акцията се стига по жалба на арендатора за изнудване. На път за ареста директорът отрича обвинението.

„Лицето Галчев, което ме обвинява, постоянно ме изнудваше да му подпиша анекс. Анекс, с който да му продължа договора, защото неправомерният договор, първо, е направен без търг или конкурс. Цената е абсолютно ниска. Не отговаря изобщо на цените в днешно време за сключване на такива договори и той прави постановка в тази връзка, защото аз категорично отказах да подпиша такъв анекс, да злоупотребя със служебното си положение”, казва арестуваният Бонев.

От Окръжна прокуратура – София обаче твърдят, че Бонев е взел пари от арендатора през посредник и е задържан с тях.

Димитър Бонев е задържан в стопански двор заедно с посредника по даването на парите Страхил Алексов, земеделец от Ихтиман. И двамата са обвиняеми.

На адреса на Алексов е било открито становище от министерство на образованието, което според прокуратурата било издействано от директора в полза на арендатора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама