София посреща 2020 г. с концерт на площад „Княз Александър I“

16:01, 31 дек 19 25 2482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сцена под звездите на площад Княз Александър Батенберг
Сцена под звездите на площад Княз Александър Батенберг

София посреща новата 2020 година на площад „Княз Александър I“ с традиционния празничен концерт „Сцена под звездите“.

Първи пред публиката в 22.00 часа ще излязат братя Аргирови и хитовата поп певица от 90-те Тони. Последните минути на 2019-а ще отброим с Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от „Фондацията“.

Сред участниците са кубинската изпълнителка Долорес Естрада, провокативните таланти от Expose Team и брас бенд „Виво Монтана“. Водещи ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването „Туризъм.бг” на БНТ. Режисьор и сценарист е Борис Радев, съобщи БНР.

20-ото издание на празничната инициатива съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица и 60-годишнината на Българската национална телевизия, която ще излъчва концерта директно по БНТ1, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова:

"Искам да пожелая много весело посрещане на Новата година и една щастлива, мирна, здрава, спокойна Нова година на всички жители на Столичната община с благодарност за отношението към града. Заслужават всички граждани да имат възможност да излязат на най-големия площад в София, на площад "Александър I", където по традиция да посрещнат Нова година в компанията на известни и обичани наши изпълнители".

Зрителите ще влизат на площада през седем контролни пункта. Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, както и внасянето на алкохол.

Поради празничното събитие има промени на движението. Забранено е преминаването на автомобили по бул. „Цар Освободител“. Забраната отпада след 06.00 часа утре. Забранено е паркирането на паркингите на площад „Княз Александър I“ и ул. „Дякон Игнатий“. Те ще може да се използват отново след 23.00 часа утре.

Градският транспорт в София и метрото ще обслужват пътници през празничната нощ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама