Масов бой в Симитли с участието на кмета и сина му (Обновена)

19:40, 01 яну 20 25 5474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 0:30 ч. на новогодишната нощ в Симитли в кафене е получен сигнал за масово сбиване, съобщи БГНЕС. 51-годишният С.Т. е с избити зъби и травма на долна челюст.

Според подадения сигнал в сбиването са участвали кмета на Симитли Апостол Апостолов и синът му Стефан Апостолов, който е футболен съдия и депутат от ГЕРБ.

Според източници на bTV от полицията се е стигнало до спор заради гърмене на пиратки. От МВР изясняват случая.

„Кметът отиде да им направи забележка, беше с една бутилка шампанско. Пръсна първо, после я хвърли по тях да престанат, защото хората играха хоро и раздаде по един-два шамара кметът на тия къде хвърляха пиратки”, разказа за bTV Георги, станал свидетел на инцидента. „И после бой. Кметът е скочил и синът му с него и от заведението Тото и неговите хора, но това е, че сега всички гледат него да го оплюват, а той скача да защити хората”, каза друг очевидец.

„С много такива едри крачки и много настървено се качи към мен, удари ме, дойдоха негови хора, които го дръпнаха, дойде депутатът Стефан Апостолов, който ми нанесе няколко удара, душеше ме. Кметът Апостолов удари сестра ми, аз се опитах да ѝ помогна, той падна на земята”, обясни бизнесменът Методи Бачев. 

„Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз тръгнах към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, казах какво правите – глупости и така нататък, отнесох два- три шамара”, разказа кметът Апостолов. 

На въпрос дали той е ударил някого, първоначално градоначалникът подметна иронично: „Изтепах ги, бе, изтепах ги всички, там бяха 200 човека. Значи аз сам се качих при 200 човека и ги изтепах”. После обаче добави: „Аз отнесох няколко шамара по стечение на обстоятелствата, защото бях с ръце отзад. Аз много обичам да ям шамари - животът ме е бил, бил, бил”.

Синът на кмета и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов заяви, че просто е отбранявал баща си. Кметът си е извадил медицинско, и от двете страни са пуснали жалби в полицията.

От областното ръководство на ГЕРБ казаха, че ще вземат отношение, след като приключи разследването.

При друг инцидент 51-годишен мъж от Петрич пък е транспортиран за спешния институт „Пирогов” с травма на окото. По първоначална информация състоянието му е тежко. Пострадал е от пиратка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама