Рекорд за 2019-а: Мъж от Казанлък събра 500 писма с автографи от знаменитости

15:50, 01 яну 20 / Любопитно 25 2667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастен мъж от Казанлък ще приключи 2019 година с личен рекорд за събрани автографи от известни личности. Бившият учител колекционира подписи и писма от популярни лица, като вече е събрал близо 500 автентични спомена, предава Нова телевизия.

Стефан Цокев започва да колекционира автографи преди повече от 30 години заедно със съпругата си. След като я губи, продължава да попълва колекцията в нейна памет. „Започнахме с моята съпруга, защото тя много харесваше Бисер Киров и първият автограф, който получихме, беше от него. Решихме да му напишем писмо и да прати автограф, прати снимка с кратко пожелание. Сега бройката им е 460”, сподели той.

Автографите правят компания на Стефан така, както преди са правели учениците му. „Чета още веднъж писмата, които получавам, защото всеки автограф е придружен с писмо и вътре има много топли думи, които стоплят сърцето ми”, разказва още възрастният мъж.

Сред колекцията на ловеца на автографи се нареждат и политици, а Стефан не ги дели на цветове и партии. „Първият автограф е от премиера. Бях му писал да ми прати автограф, обаче негов личен не някой измислен и той ми се обади по телефона че ми праща писмо с неговия подпис. Ето и от Мая Манолова, Плевнелиев, Жорж Ганчев”, добавя още Стефан Цокев.

Спортната колекция оглавява Владо Николов, който изпраща и своя тениска, с която се е състезавал за страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама