Спират водата в Шумен, Велики Преслав и Търговище на 14 януари

16:30, 02 яну 20 25 2279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Планираното поетапно спиране на водата за Шумен, Велики Преслав и Търговище ще е на 14 януари. Това съобщиха за БНР от ВиК дружеството.

Заради извършването на ремонтни дейности по довеждащия водопровод от яз. "Тича" водоподаването ще бъде преустановено в 01:00 ч. на 14 януари. От водното дружество уточниха, че ремонтът ще се извърши само при благоприятни метеорологични условия, които да позволяват на екипите да работят нормално. За началото на ремонтните дейности всички ще бъдат своевременно уведомени.

Няма опасност от воден режим в Бургас и Варна

До тази дата водата ще бъде спирана само в случай на мащабна авария, допълват от ВиК-Шумен. За предстоящото спиране с писма са уведомени председателят на Асоциацията по ВиК проф. Стефан Желев и кметовете на Шумен, Търговище и Велики Преслав.

Кметът на община Шумен Любомир Христов обясни, че вече се е свързал с областния управител, с когото ще организират в понеделник среща на Асоциацията на ВиК дружествата: “Ние искаме да поставим изисквания, условия към ВиК оператора - през този период, през който няма да има вода да бъде осигурено водозахранване отнякъде или водоноски в кварталите, тъй като имаме детски градини и болници. Предварително да бъде осигурено всичко това и чак тогава ще се подходи към спиране на водата, също така и по кварталите“.

От ВиК дружеството съобщиха, че ще спрат водоподаването само на 14 януари.

На въпрос възможно ли е ремонтите да изискват повече време Любомир Христов обясни: “Най-вероятно ще е възможно, защото трябва да се източи цялата система и тогава да започнат да работят. След това трябва да се напълни цялата система, защото знаете не е тайна, че загубите по трасето са някъде около 80%, а може и повече“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама