Сливен не е от застрашените от воден режим

20:30, 02 яну 20 25 3129 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снимки и видео с дрон показват пресъхнала част от язовир "Асеновец" в Сливен. Автор на клиповете във Facebook e Даниел Рундев.

Сливен: Как добрата комуникация между институциите предотвратява водна криза

Припомняме, че преди дни ТОПНОВИНИ работи по темата й за момента водна криза там не се очаква.

Постъпките за овладяване на потенциална кризисна ситуация с водоподаването към гражданите са направени още в началото на годината. “Започнали сме още от началото на 2019-а да използваме помпените системи, да използваме вода и от “Тунджа”, така че да пазим водата в язовир “Асеновец” и да гарантираме устойчово водоснабдяване в Община Сливен”, сподели кметът на Сливен Стефан Радев

По думите му помпените системи могат до голяма степен да задоволят нуждите на града

Публикацията на Даниел Рундев е събрала хиляди гневни коментари. За Нова телевизия, шефът на местното ВиК- Севдалин Рашев е коментирал, че видеото не показва водосборния басейн, а страничен ръкав на язовира.

Няма опасност от воден режим в Бургас и Варна

Не се очаква водна криза в Търговище

В момента една трета от обема на язовир "Асеновец” била пълна и повод за паника няма. Според ВиК Сливен, това е достатъчно количество до месец май, когато се очаква пролетното снеготопене.

Експерт: Аварийният план за Перник е след дъжд качулка

А от вчера водата в Сливен поскъпна с около 16 стотинки. В Перник, където са на воден режим, няма да има покачване на цената. Обещанието направи министърът на икономиката Емил Караниколов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама