Полицията в Париж застреля нападател, опитал да намушка четирима (ОБНОВЕНА)

17:35, 03 яну 20 / Свят 25 3913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Мъж бе застрелян и убит от полицейски служители, след като намушка минувачи в парк в предградие на юг от Париж, съобщиха полицията и източници, близки до разследването. Мъжът е нападнал „няколко души“ в парк във Вилжуиф, преди да бъде „неутрализиран“, съобщиха от полицейското управление в Париж. Източници съобщиха за АФП, че четирима души са ранени при нападението, а нападателят е убит.

Мотивът му не е изяснен. Съобщава се, че нападателят е отнел живота на 50-годишно лице, като същевременно е ранил критично един от другите трима ранени.

Полицията съветва да се избягва района. Секретарят на министъра на вътрешните работи е на път към мястото на събитието, съобщава RTL.

Според медията, нападателят е бил брадат кавказец, носещ традиционно северноафриканско облекло. Някои свидетели съобщиха, че той е крещял "Аллах Акбар". Полицията проверява тези сведения. Франция е силно засегната от поредица от нападения, много от тях от джихадисти, от 2015 г. насам, като общо са убити над 250 души.

Член на полицията, посветил се на радикален ислям, намушка четирима свои колеги до смърт в полицейския щаб в Париж миналия октомври.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама