Холивуд вече има ръководство за помощ при сексуален тормоз

21:12, 03 яну 20 / Любопитно 25 2868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малко повече от две години след като лица от развлекателната индустрия стартираха фондацията „Time's Up“ за справяне с неравенството на работното място, организацията създава образователен ресурс за Холивуд, който да помага за безопасността на работещите, съобщи БГНЕС.

"Time's Up Entertainment" дебютира с Ръководство безопасност на служителите в развлекателната индустрия - ресурс от три части, който обхваща области, в които, според фондацията, служителите в Холивуд са били експлоатирани или тормозени и предлага решения на възникнали проблеми.

Ситуациите, включени в ръководството, включват прослушвания и голи, интимни и симулирани секс сцени; в ръководството има и том за това как да съобщите за сексуално насилие и тормоз.

"Ако нещо не ви се струва правилно, вероятно не е. Ако изглежда като червена лампичка, вероятно е. Добре е да кажете "не", да говорите открито и да излезете от ситуации, които ви карат да се чувствате неудобно. Никоя роля, работа или взаимоотношения не си струват да компрометирате вашата физическа или емоционална безопасност“, се казва в упътването към ръководството.

Според фондацията, ръководството е на базата на месечни консултации с актьори, режисьори, продуцентски екипи, синдикални работници, адвокати и организации.

Една глава на ръководството, озаглавена „Вашите права в гола, интимна и сексуална сцена“, описва правата на изпълнителите по силата на закона. Други теми включват как да се установят и поддържат граници, използвайки координатори на интимността и голотата и право на изпълнителя да промени изискването си относно тези сцени.

„Вашите права на прослушвания“ обсъжда защитите съгласно закона, как да промените местоположението за прослушване, ако изпълнителя не се чувства добре, как да се ориентирате в задачите за целувки и голота по време на прослушванията и как да идентифицирате и реагирате на сексуален тормоз и дискриминация при прослушванията.

Финалната глава, „Вашето право да информирате за сексуално насилие и тормоз“, обхваща дали и как да съобщавате за такива инциденти на работодател, съюз или щатска или федерална власт и предлага други средства, за да обърнете внимание на подобно поведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама