Ева Майдел: Климатичните промени не опират само до това какви сламки използваме

09:31, 04 яну 20 / Политика 25 2469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ева Майдел: В Европейската народна партия имаме ясна визия за индустриалната трансформация
Ева Майдел: В Европейската народна партия имаме ясна визия за индустриалната трансформация

''Много е важно да видим това, което гражданите ни казаха на последните европейски избори, а именно, че те не искат вече толкова решаване на вътрешните проблеми, колкото ангажираност към бъдещето и в частност климатичните промени.'' Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

''Климатичните промени не са тема само за лайфстайл или за това какви сламки използваме. Всички континенти трябва да си помагаме и да търсим решение по климатичните промени, не само Европа, защото в крайна сметка всички живеем на една планета'', посочи тя.

''По отношение на социалните мрежи българският евродепутат беше категорична, че те трябва да поемат своята отговорност в случай на изтичане на данните ни. Това вече не са само платформи за споделяне на снимки и хубави моменти с приятели, така че е хубаво такива мрежи като Фейсбук да се научат да поемат отговорност при доказани злоупотреби с нашите данни'', подчерта Майдел.

Ева Майдел: 2020 г. ще е решаваща за бъдещето на Европейския съюз

''Финансирането на идеи и малки бизнеси в Европа вече ще е много по-лесно и достъпно, защото договорихме нови правила за платформите за колективно финансиране, т.нар. краудфъндинг'', каза евродепутатът и добави, че това е начин за събиране на средства за стартиращи компании или хора с интересни идеи.

По думите й компаниите представят проектите си на специални онлайн платформи и така могат да спечелят доверието на много, но по-малки инвеститори, които могат да са и обикновени физически лица.

''Това работи много добре в САЩ и с новите правила правим така, че платформите за колективно финансиране да могат да работят при еднакви правила във всяка държава на ЕС. Така една идея за иновативен продукт ще бъде представена и достъпна за инвестиране в нея от граждани от цяла Европа, което увеличава шанса да се съберат нужните за реализирането средства'', обясни в заключение евродепутатът за същността на т.нар. краудфъндинг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама