Благодарение на млади българи всеки японец може да пазарува без пари в себе си

11:00, 04 яну 20 / Любопитно 25 1380 Topnovini
БГНЕС

Правителството на Япония се довери на млади българи в разработването на проект, който да улесни обществото им.

Станислав Кирилов и неговият екип направиха така, че скоро всеки японец, който пожелае, ще може да пазарува или да плаща сметки, без да носи в себе си пари или кредитни карти.

Снимка: Стопкадър/ Нова телевизия

Станислав е на 33 години. Той е собственик на дигитална агенция, която създава уеб и мобилни приложения. "Помагаме на бизнеси, като развиваме техните софтуерни решения и по този начин те се фокусират върху продажбите, маркетинга и разрастването на бизнеса", каза Станислав Кирилов.

Екипът му не е голям, но клиентите са предимно от чужбина. Въпреки това, Станислав обяснява, че пътуванията не са задължителни, защото технологиите все повече скъсявали дистанцията.

"Ние сме в 21 век и това нещо става много, много лесно. Без значение къде се намира един човек, можеш да вдигнеш телефона и да му се обадиш веднага. Това е единият вариант. Ако искаш да тестваш даден продукт, винаги можеш да видиш действията, жестовете, които той прави чрез камерата. А чрез микрофона можеш да разбереш коментара му", заяви той пред Нова телевизия.

В началото на лятото на пътя им застава един по-различен клинет - японското правителтство. "Идеята на проекта беше да се създаде стабилна криптовалута, която да замени долара. Искат да се откачат от долара и да бъдат независими от Америка", заяви той.

Екипът на Станислав се свърза с правителството на Япония, което финансира проекта. Представят се и заявяват, че искат да участват в конкурса. "Те ни изпратиха много точни изисквания какво трябва да бъде създадено и имаха предварително одобрено лого, цветове. Установихме, че това което те имат е създадено от дизайнера, който е правил тяхното метро - бранда, знаците. Ние сметнахме, че този човек може би е много добър в графичния дизайн, но не и в дигиталните технологии", разказва той.

Българите спечелили проекта и създали криптовалутата. Чрез нея, с помощта на мобилно приложение на телефона си, всеки японец може да пазарува, да плати в ресторант или да отиде на шопинг, без да носи банкноти или кредитени карти в себе си. Може дори да изпраща пари, и всичко това без значение в коя точка на света се намира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!