ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА: За новите и покорените върхове

10:40, 04 яну 20 / Спорт 25 1440 Topnovini

2019 година беше успешна и вълнуваща за българската художествена гимнастика. Диамантите от ансамбъла и трите златни грации - Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн бяха неизменно в борбата за титли и медали.

Нашите прекрасни гимнастички, заедно с треньорския екип и целия състав на Федерацията начело с Илиана Раева, очакват новата година с трепет. Очакват 2020 – годината на Олимпиадата в Токио.

„Най-важното и основното ни е участието на Олимпийските игри. Провеждаме много, много сериозни тренировки. Всичките композиции на момичетата са нови – и индивидуално, и ансамбъл. Те са много сложни, много оригинални, много конкурентни. Всичко зависи от това да се планира правилно подготовката, възстановяването и същевременно много да се работи, защото успеем ли да изчистим тези композиции, аз съм убедена, че ние ще имаме медали и то не какви да е медали”, каза председателят на БФХГ Илиана Раева в сутрешния блок на Нова телевизия "Събуди се".

Много сме горди с наименованието, което са ни дали българските фенове - „Диамантите на България”. Още от първата година, в която ни събраха, започнахме да се чувстваме по този начин. Момичетата до мен наистина са моите диаманти. Те не са просто приятелки, не са и просто съотборнички, те са моето семейство”, коментира Невяна Владинова.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 79 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.