Нов закон позволява да се възобновят делата срещу Майкъл Джексън

19:04, 04 яну 20 / Свят 25 2220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Калифорнийски апелативен съд постанови, че двамата мъже от документалния филм "Напускайки "Невърленд", които обвиниха Майкъл Джексън за сексуално насилие, могат да съдят компаниите му, предаде "Ройтерс".

Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък твърдят във филма, че през 80-те и 90-те години на миналия век Майкъл Джексън им е посягал, когато са отсядали в ранчото му "Невърленд". Певецът почина през 2009 г., но семейството му отхвърли обвиненията и ги нарече "публично линчуване".

Съд от по-ниска инстанция не даде ход на иска на двамата мъже от 2014 г., защото калифорнийското законодателство изисква подобни дела да се завеждат преди обвинителят да навърши 26 години. Промени в закона, влезли в сила на 1 януари, обаче удължават този срок до 40-ия рожден ден на ищеца, пояснява БТА, цитирана от "24 часа".

Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък твърдят, че са станали жертви на Майкъл Джексън от седем до десетгодишна възраст.

Според адвокатите на наследниците на Майкъл Джексън подновяването на делото би означавало, че служителите в компаниите "Ем Джей Джей продъкшънс" и "Ем Джей Джей венчърс" по някакъв начин са отговорни за "сексуални престъпления, които не са извършени".

Апелативният съд не се е произнесъл върху истинността на твърденията, отправени от Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама