Роботи ще заменят банкери, продавачи и чиновници

19:40, 04 яну 20 / Свят 25 2544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банкови служители, продавачи, чиновници и още много професии скоро ще са в миналото. Напълно е възможно в следващите години те да бъдат заменени от роботи, пиши вестник "Российская газета". Предположението се базира на изследване на Рускака академия на науките.

В заключенията на учените пише, че роботите най-вероятно първо ще бъдат въведени на места, на които служителите извършват „стандартизирани“ услуги. Това се отнася за служителите на банки, застрахователни компании, туристически агенции - тези, които се занимават с документи и продажби на услуги. Днес вече всеки може дистанционно да си открие банкова сметка, да си купи самолетен билет или да сключи застраховка.

Роботизацията най-вероятно ще остави безработни и служители, участващи във въвеждането и обработката на информация: администратори, асистенти и други. В днешно време роботите биха могли да работят с огромни обеми от данни много по-бързо от хората.

Друга група застрашени професии са тези на служителите по проверка - например касиери, контрольори, продавачи или охранители все по-често биват заместени от технологиите.

И все пак, от Руската академия на науките успокояват, че хората, които в момента практикуват тези изчезващи професии, изобщо няма да останат без работа. Защото функциите, овладени от роботи и други автоматизирани системи, ще бъдат заменени от по-сложни задачи, които само човек може да изпълнява.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Nathantourf 01:03, 11 апр 23


Thanks a lot! Lots of content.
do my essay for me please make an essay for me help me write a thesis statement for free

2 Hectorjib 10:45, 04 авг 23


Wonderful content. Kudos.
customer service business email writing writing good customer service emails cv writing service perth

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама