Кои са номинираните за "Златен глобус"?

11:13, 05 яну 20 / Култура 25 2443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След броени часове за 77-ми път ще се състои церемонията по връчването на наградите "Златен глобус". Kои са най-отличаваните имена и кои са щастливите номинирани тази година?

Първият филм, носител на престижната награда, е "Песента на Бернадет" на режисьора Хендри Кинг. Най-много пъти сред жените е оценявана Мерил Стрийп – тя има 32 номинации и 8 пъти е печелила награди за водеща и поддържаща женска роля.

Сред мъжете класацията води Джак Никълсън със 17 номинации и 6 награди за водеща и поддържаща мъжка роля. 

Какво ще е менюто на церемонията "Златен глобус"?

На пищна церемония в Бевърли Хилс, Калифорния „Златните глобуси” ще бъдат връчени за 77-ми път. За най-добър филм в категория драма тази година ще спорят "Двама папи", "1917 г.", "Жокерът", "Ирландецът" и "Брачна история", съобщи bTV.

 

В категория мюзикъл и комедия за победител се спряга "Имало едно време в Холивуд".

За главна женска роля в драма тази година ще спорят Скарлет Йохансон, Синтия Ериво, Сърша Ронан, Шарлиз Терон и Рене Зелуегър. А в мюзикъл или комедия Ана де Армас, Акуафина, Кейт Бланшет, Бийни Фелдстийн и Ема Томпсън.

Сред актьорите за „Златен глобус” в драматичен филм ще се борят Антонио Бандерас, Крисчън Бейл, Адам Драйвър, Хоакин Финикс и Джонатан Прайс, а в мюзикъл и комедия – Даниел Крейг, Леонардо ди Каприо, Роман Грифин Дейвис, Тарън Еджъртън и Еди Мърфи.

За най-добър режисьор ще се избира между Бонг Джуун-хо, Сам Мендес, Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино и Тод Филипс.

В категориите за чуждоезичен филм в надпревара са "Сбогуването", "Клетниците", "Болка и величие", "Паразит" и "Портрет на една огнена жена". За най-добър анимационен филм претендират "Замръзналото кралство 2", "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", "Цар лъв", "Играта на играчките 4" и "Търсенето на Линк".

Силна година и за категорията мини сериал или тв филм, където ще се надпреварват "Чернобил", "Решаващият глас", "Параграф 22", "Вердън" и "Невероятно". 

„Златните глобуси” се смятат за предвестник на „Оскарите", но за сравнение журито им се състои от 96 чифта очи, а вота на Академията се определя от над 6 000 членове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама