Български фен загина след сбиване в Солун, задържаха трима (Обновена)

13:45, 06 яну 20 25 2600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

публикувана 7.49 ч./ обновена 13.44 ч. 

Българин е загинал при нещастен инцидент в Солун. Това е станало по време на сблъсъци между привърженици на два футболни отбора, а други двама фенове са ранени.

Боят между футболните агитки е избухнал в центъра на Солун един ден след футболното дерби "Арис" срещу ПАОК в събота вечерта и няколко часа преди неделния баскетболен мач на ПAOK срещу Арис, предава БГНЕС.

Загиналият 28-годишен българин се опитал да избегне сбиването, но при бягството му го прегазва минаваща лека кола. На мястото незабавно е пристигнала линейка и тримата пострадали са откарани в болница. Българинът обаче починал в болницата от травмите си. Другите двама са пострадали при сбиването и са без опасност за живота.

По-късно в понеделник съобщиха, че трима души са задържани от гръцките власти във връзка със смъртта на 28-годишен български футболен, пише гръцкото издание "Елефтерос типос", цитирано от БТА.

Според информацията са арестувани двама мъже на 24 и 26 години. Полицията е задържала и 26-годишна жена, която няма връзка със сблъсъка между групите футболни запалянковци, но се твърди, че е управлявала автомобила, който е блъснал българина.

Водачката на преминаващ автомобил не е разбрала какво се случва и преминала с колата си върху тялото на жертвата. Все още се очаква съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали смъртта му е причинена от автомобила или от побоя, който му е бил нанесен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама