Слави Трифонов: Борисов лъже, че строим по 5 км на ден от “Балкански поток”

17:42, 06 яну 20 25 2648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 километра на ден от “Балкански поток”. Първо, да отбележим какво е това “Балкански поток” - това е уникално наименование на Бойко Борисов и на българското правителство", това написа в социалните мрежи Слави Трифонов, след като премиерът Борисов заяви, че "Балкански поток" се строи с "пълна мощност".

Борисов показа строежа на „Балкански поток” от птичи поглед

"Всъщност, “Балкански поток” е сухопътното продължение на газопровода “Турски поток” през България. После този газопровод минава през Сърбия и стига до Унгария. В Турция той е “Турски поток”, в България е “Балкански поток”, а после пак става “Турски поток” в Сърбия и “Турски поток” в Унгария. Защо Бойко Борисов го нарича “Балкански поток” - нямам представа. Зложелатели, които искат да клатят стабилността, биха казали, че това е така, за да надхитрим правилата на Европейския съюз и да си нямаме проблеми с Щатите. Защото САЩ вече наложиха санкции на изпълнителите на проекта “Турски поток”, пише още Трифонов. 

Путин: България бави "Турски поток"

"Сега да видим дали наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Бойко Борисов. Българското трасе на “Турски поток” се строи от саудитския консорциум “Аркад”. Договорът с този консорциум влезе в сила на 18 септември миналата година и България ще плати над 2 милиарда лева за изпълнението му. Трасето, което трябва да бъде изградено на наша територия е 485 километра. На 21 октомври миналата година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 километра на ден. След като руският президент Путин индиректно му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж заяви, че строим по 5 километра на ден. Това изказване Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова. Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 километра на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни", заявява шоуменът. 

"Сега да направим едни елементарни сметки: Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 километра, трябва да са построени 231 километра. Ако от 4 декември до днес се строят по 5 километра, трябва да са построени още 170 километра. Тоест - до днес трябва да са построени 401 километра. И да остават само 84 километра. С други думи - ако Борисов казва истината, то България ще завърши строежа на 485 - километровото трасе само след 17 дни - на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме готови на 13 юни? Ще ви кажа защо - защото не се строи нито по 3, нито по 5 километра на ден. Това показват простите сметки".

Борисов: Путин е добре дошъл, тогава ще види с каква скорост строим

"Още една сметка - ако от 4 декември наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 километра. При нужни 485 километра. Към тия 965 километра обаче трябва да добавим и онези 231 километра от септември до декември, когато се е строяло по 3 километра. Така излиза, че до 13 юни ще имаме тръбопровод от 1 196 километра. А пак да ви кажа - трябва да се изгради газопровод от 485 километра. Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а ако приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи направо, а се строи на зиг-заг", твърди Слави Трифонов. 

"Последна сметка – по договор консорциумът “Аркад” трябва да изпълни проекта за 615 календарни дни. Ако през целия срок консорциумът строи по 3 и 5 километра на ден, България ще разполага с тръбопровод от близо 3 000 километра. Представяте ли си? Това пак е възможно само в един случай - ако тайно вечер строим газопровода и в Турция, Сърбия и Унгария, без турците, сърбите и унгарците да знаят.
Дали министър-председателят лъже? Ами, разбира се. Вие защо му вярвате?"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама