НАТО: Иран никога не трябва да се сдобива с ядрено оръжие

19:28, 06 яну 20 / Свят 25 2370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният сикретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Иран трябва да избягва "по-нататъшно насилие и провокации", след като алиансът проведе спешни преговори за нарастващата криза в Близкия изток.

Борис Джонсън и иракският му колега ще работят за намаляване на напрежението в Близкия Изток

"На днешната ни среща съюзниците призоваха за сдържаност и деескалация. Новият конфликт не би бил в интерес на никого, така че Иран трябва да се въздържа от по-нататъшно насилие и провокации", каза Столтенберг по повод повишеното напрежение след убийството от САЩ на ирански генерал в Ирак.

По-рано през деня президентът на САЩ Доналд Тръмп туитва, че Иран никога няма да получи достъп до ядрено оръжие.

Генералният секретар на блока Йенс Столтенберг заяви, че всички държави-членки са се съгласили Иран никога да не се сдобива с ядрено оръжие.

Дъщерята на Солеймани заплаши САЩ: Ще платите за смъртта на баща ми

Убийството на Солеймани подтикна иранския президент Хасан Рухани да предупреди, че Техеран ще отмъсти за това, което според него е „ужасно престъпление“. Багдад осъди нападението като нарушение на суверенитета на Ирак, като националният парламент гласува за експулсиране на чуждите войски от страната.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп от своя страна заплаши Ирак със "санкции, каквито никога не са виждали досега", заявявайки, че американските войски няма да напуснат страната, освен ако на Америка не бъде върната нейната "изключително скъпа авиобаза", разположена там.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама