Повдигнаха обвинения на задържаните за смъртта на българския футболен запалянко

20:03, 06 яну 20 25 1992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокурор в Солун повдигна днес обвинения на двама души, които бяха арестувани във връзка със смъртта на 28-годишен български футболен запалянко в неделя вечер в Солун, предаде агенция АНА-МПА.

Двамата заподозрени - на 24 г. и на 26 г., са обвинени в причиняване на смъртоносни наранявания и в сътрудничество за умишлено причиняване на тежки телесни повреди. Срещу тях са повдигнати и обвинения в предизвикване на смут, унищожаване на собственост, нарушаване на обществения ред и други, предаде БТА. 

Български фен загина след сбиване в Солун, задържаха трима 

Заподозрените бяха изправени пред съдия, който им определи срок до следващия четвъртък да подготвят своите показания. Дотогава те остават в ареста.

Двамата заподозрени бяха идентифицирани чрез записи от камери в близост до инцидента. Единият от тях е син на полицай. Очаква се през следващите 24 часа да бъде готов и докладът от съдебно-медицинската експертиза за причината за смъртта на българския младеж.

Жертвата и други български граждани били нападнати от група с маски на лицата, въоръжена с различни предмети. В резултат на нападението 28-годишният български гражданин е паднал на улицата, където е бил прегазен от преминаващ автомобил. Очаква се аутопсията да покаже дали смъртта е причинена от побоя или от колата.

Прокурорът е взел решение да отдели делото срещу двамата мъже от това срещу шофьора на автомобила - 26-годишна жена, която се е предала на властите и е била освободена по-късно без принудителна мярка.

Срещу нея са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и изоставяне на жертвата. По нейния случай е образувано предварително производство, в което ще бъдат взети предвид доклада от пътна полиция и този от съдебна медицина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама