Съдът отложи делото за касиране на изборите в София

12:11, 07 яну 20 25 2767 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София, съобщи БНР. Съдът ще заседава отново следващата седмица. Манолова внася 14 тома доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата.

Maнолова: Управляващите се противопоставят на отварянето на чувалите с бюлетини

Тя иска касиране на резултатите от изборите, проведени на 3 ноември 2019 г. „ОИК не се беше запознала със становището на вещите лица. Бяха поискани и още доказателства, което наложи отлагане на делото. Съдът отново отложи произнасянето си за това дали следва да бъдат отворени чувалите с бюлетини. Ще бъде направено повторно броене поне в част от изборните секции. Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите", посочи Манолова.

В 14 тома с доказателства за нарушения се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.

Четвъртото заседание по делото ще бъде на 15 януари, сряда, от 10.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама