ГЕРБ: БСП не знаят какво е вот на недоверие

16:13, 07 яну 20 / Политика 25 2849 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече трета година колегите от БСП и г-жа Нинова не се научиха какво е вот на недоверие и какъв е смисълът на този акт. Това не е пиар инструмент, който да играе ролята на „всяко чудо за три дни“.  Това е нещо доста по-сериозно“, каза на брифинг народният представител от ГЕРБ Toма Биков, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Според него единствената мярка, която БСП предлага за справяне с водната криза в Перник, е падане на правителството. „В този смисъл и вотът на недоверие е едно безотговорно поведение, на което ние като управляващо мнозинство ще реагираме и отхвърлим“, добави той.

Депутатът препоръча на лидера на БСП Корнелия Нинова да се вгледа в действията на кмета на Перник, който според него много ясно показва как се действа в такава ситуация, когато отговорността за решаването на кризата се носи лично от теб. „Това е така, защото тези, които работят на място виждат каква е ситуацията, а тези на „Позитано“ смятат, че тя може да се реши с няколко пресконференции“, каза Биков.

Той отбеляза, че на брифинга на левицата е присъствал и народният представител Явор Божанков, който говори срещу боклука, а семейният му бизнес е свързан със скрап дейности. „Малко ми е нахален този ход“, допълни той.

Народният представител от ГЕРБ и председател на комисията по околна среда и води в парламента Ивелина Василева определи поведението на БСП като недържавническо.Нагнетяването на страх и истерия не е достойно поведение на една политическа сила“, каза тя и добави, че опозицията не е внесла нито едно законодателно предложение в секторите - води, въздух и отпадъци. „През последните три години те подкрепяха нашите предложения към секторите. Само за последната година ние внесохме три предложения за подобряване на състоянието на атмосферния въздух“, припомни тя.

БСП иска Борисов да поеме отговорност и да признае пропуска във водния сектор

„БСП хвърлят обвинения срещу нас, те самите в своята „Визия за България“ предлагат да бъде осигурено финансиране за инсталации, които изгарят отпадъци“, заяви Василева.

Според нея правителството е предприело светкавични действия за справяне с водната криза в Перник. „Очакваме да стартира водният цикъл – проект, за който бяха осигурени 105 млн. лв.  договор между МОСВ и ВиК август месец миналата година“, уточни тя.

Ивелина Василева поясни, че държавата следи язовирите в страната. По думите й състоянието на ВиК мрежата не е добро, за това е нужно да се работи целенасочено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама