Аврамова: Оставката за мен не е проблем, мога да нося отговорност

19:30, 07 яну 20 / Политика 25 3542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма източване на язовир „Студена” с цел на ремонтни дейности, в това е категорична Петя Аврамова, която по БНТ опроверга направените изявления на вицепремиера Красимир Каракачанов и на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Бих изчакала прокуратурата в максимално бързи срокове да направят пълна проверка на фактите за язовир „Студена” през тази година и тогава ще коментирам. Оставката за мен не е проблем и мога да нося отговорност”, каза още Аврамова по повод отправените и от превозвачите искания заради тол системата.

"Отстъпката, която направихме от първоначално представените обхват и тарифи, е доста сериозна. Направили сме отстъпка и в обхвата от първоначалните 10 800 км - вече са 6050, магистрали и първи и втори клас частично", коментира още Аврамова. 

Нинова: Кризата с водата не е само пернишки въпрос – това е вече национална криза

Според нея язовирът е качествено направен и надежден, съгласно всички документи.

Регионалният министър заяви още, че МРРБ не събира данни за нивата в язовирите, това е работа на Басейнова дирекция за 52 язовира. Когато в министерството е постъпил сигнал за проблема в Перник, Аврамова веднага е изпратила на проверка 3 дирекции.

Според нея проблемът с водната криза отваря по-голяма тема как да управляваме водния сектор. Тя тепърва ще се обсъжда, категорична е Аврамова.

Към момента 117 000 души в по-малки населени места имат воден режим заради пресъхване на водоеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама