Тенис звезди набират средства за борба с горските пожари в Австралия чрез благотворителен мач

11:32, 08 яну 20 / Спорт 25 1974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Суперзвездите Серина Уилямс, Роджър Федерер и Рафаел Надал ще участват в демонстративен мач преди Austrelian Open, за да съберат средства за пострадалите от горските пожари в Австралия.

Бедствието отне живота на 25 души от септември насам и унищожи повече от 1800 къщи. По-късно през седмицата, според метеорологичната прогноза се очаква отново опасно време.

"Тенис Австралия" обяви миналата седмица демонстративен мач за събиране на средства на „Род Лейвър Арена“ в Мелбърн – централния корт на Austrelian Open, на 15 януари, седмица преди началото на първия турнир от Големия шлем, предаде БГНЕС.

Играчите, които ще вземат участие, бяха разкрити днес – Наоми Осака, Каролин Возняцки, Ник Кирьос и Стефанос Циципас се присъединяват към Федерер, Уилямс и Надал. „За период от около два часа и половина ще излъчваме двубоя, но също така ще покажем, че сме обединени в опита си да помогнем на пострадалите от горските пожари“, сподели шефът на "Тенис Австралия" Крейг Тили.

Много звезди на тениса вече събраха над 1.2 млн. австралийски долара от инициатива – по 100 австралийски долара на всеки ас по време на лятото в страната. Тили разсея съмненията, появили се по-рано през седмицата, че Austrelian Open може да бъде засегнат от пожарите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама