Борисов: Партньорството между България и Турция се основава на взаимно уважение

18:19, 08 яну 20 / Политика 25 1791 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, където двамата присъстваха на тържествената церемония по откриването на газопровода „Турски поток“.

Борисов и Вучич редом до Путин и Ердоган при откриването на „Турски поток“

Акцент в разговора на премиера Борисов и президента Ердоган беше развитието на двустранните отношения въз основа на общоприетите принципи на добросъседството, равнопоставеност и взаимна изгода.

"Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор в областта на миграцията, сигурността, борбата с тероризма, енергетиката, селското стопанство. Партньорството между България и Турция се основава на принципите на добросъседство и взаимно уважение", написа премиерът Борисов в профила си във Facebook. 

"С президента Реджеп Тайип Ердоган обсъдихме разширяването на двустранното политическо и икономическо сътрудничество. По време на срещата ни заявих, че високо оценявам приноса на Турция по въпросите с миграцията и прилагането на съвместната Декларация между ЕС и Турция от март 2016 г. Обсъдихме и ситуацията в Близкия изток като изтъкнах, че проблемите могат да се решават само с диалог и мир".

Предходната среща на Борисов и Ердоган се състоя през юли миналата година в Сараево в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в  Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама