От екзоскелети до обучение чрез игра показват на изложение за електроника в Лас Вегас

20:00, 09 яну 20 / Любопитно 25 1824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екзоскелети, които дават на носещите ги свръхчовешка сила и игри за обучение на деца чрез тях на софтуерни умения - подобни новости бяха показани на изложението Consumer Electronics Show (CES) тази седмица, предава БГНЕС.

Екзоскелетът на Guardian XO, направен в сътрудничество между Sarcos Robotics и Delta Air Lines, позволява на посетители на хората от CES лесно да вдигнат без проблем с една ръка куфар, тежащ 22,7 килограма, с "подходяща за супергерой технология ".

Захранваният с батерия „костюм“ носи собствената си тежест и "се справя с повдигане на тежести " за носещите, казват от Delta. Работниците, които носят костюма, могат да вдигат до 90 килограма осем часа с лекота, без напрежение или усилия, твърдят от компанията.

Междувременно Panasonic рекламира своите собствени екзоскелети „поддържащ робот“, които ще бъдат използвани от екипите да мъкнат тежести и друга тежка екипировка за състезатели на предстоящите Параолимпийски игри в Токио.

My Creativity Box показа игра Mochi, която игриво отклонява очите на децата от екраните, докато ги обучава на софтуерни умения. Екипировката Mochi позволява на децата да създадат роботизирана плюшена играчка мечка и да я командват според сюжета на книга.

Темите включват форми, цветове, животни и числа.

„Моята тригодишна дъщеря и аз стигнахме до идеята“, заяви шефът на технологията на Creative Box Михран Варданян. „Това е опит без екран, така че децата не се пристрастяват към екраните, освен това научават за кодирането и други полезни неща“.

Амбициозните софтуерни експерти от всякаква възраст бяха поканени да „влязат във вълшебното кодиращо кралство“ с онлайн схема за обучение, създадена в партньорство с Disney.

Програмата Disney Codeillusion, току-що стартирана в САЩ, използва масив от популярни герои от филмите на Disney, за да направи научаването как да пишете компютърен код по-забавно.

"Например, с помощта на "Frozen" можете да научите как да създавате снежната магия на Елза", казва изпълнителният директор на Life is Tech USA Сатоши Миягава, докато демонстрира инструмента за преподаване. „За "Зоотопия" създавате уебсайт за набиране на нови полицаи“.

Онлайн курсовете са създадени с целева група децата в училищна възраст, но партньорът Life is Tech открива, че и много възрастни се интересуват от код и искат забавен начин да придобият уменията.

„Искахме да изградим мост от кодирането за деца до кодирането за възрастни и да поддържаме мотивираните обучаемите“, каза Миягава за програмата, която е на цена 1900 долара.

Спечелилият „Оскар“ композитор Джорджо Мородер, дебютира с парче, създадено в сътрудничество с FPT Industrial, за да послужи като звук за безшумни превозни средства, като електрически автомобили, които заместват шумовите двигатели с гориво.

„И сега знаете, че двигателят работи“, възкликна Мородер, след като тълпата чу за първи път композицията за издаван от двигател шум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама