Задържаха Нено Димов

18:31, 09 яну 20 25 2542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа. Това потвърди говорителят на главния прокурор Сийка Милева, но не уточни от кой момент точно е започнало да тече 24-часовото полицейско задържане на екоминистъра, съобщи БНР.

Все още няма повдигнато обвинение срещу Димов. Утре ще стане ясно ще го обвини ли прокуратурата и ще иска ли за него постоянен арест, както и какъв ще е статутът на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова, на бившия кмет на града Вяра Церовска и на шефа на ВиК Перник Иван Витанов.

Акцент на деня: Търсят се виновните

Около 13.30 ч. днес служители на МВР и прокуратурата изведоха Нено Димов от сградата на ведомството му. „Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Димов бе изведен от МОСВ без белезници и тогава заяви, че не е задържан. По неофициална информация след няколкочасовия обиск в кабинета му той е бил отведен за обиск и в дома му. Също по неофициална информация разследващите са били днес и в дома на Ирена Соколова.

Мащабната акция на прокуратура, ДАНС и антикорупционната комисия заради кризата с водата и вноса на боклук от Италия започна от сутринта. В Перник имаше масови обиски на няколко адреса, както и във ВиК дружеството. Всичко това се случваше под ръководството на главния прокурор Иван Гешев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама