Оставиха в ареста един от двамата задържани за убийството на българина в Солун

21:03, 09 яну 20 25 2101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единият от задържаните за убийството на българина Тоско Бояджийски в Солун след футболен мач остава в ареста, другият бе пуснат, но с мярка за неотклонение. Разследването на случая продължава, съобщи БНР.

След няколко часа показания пред следовател прокуратурата реши, че за единия от двамата арестувани са на лице достатъчно доказателства за участие в убийството и има риск да извърши ново престъпление.

Близки и приятели се сбогуват с починалия в Солун футболен фен

Защитникът на 24 годишния грък  - адвокат Димитрис Цакос, посочи, че обвиненият отрича участие в нападението. „Никой не може да предвиди, че в група от 20 души някой ще побегне и ще попадне под гумите на минаваща кола. Дори разследването на полицията има заключение за тежка телесна повреда, а не умишлено убийство. Моят клиент отрича участие в побоя“, обясни адвокатът.

Второто лице, арестувано за нападението над Тоско Бозаджийски, беше освободено с мярка за неотклонение до започване на процеса, защото няма опасност да извърши друго престъпление.

Гръцки медии: Кола е убила българина в Солун

В следващите дни пред следователя ще се яви шофьорката, която прегази българина. След медицинската експертиза, че смъртта е настъпила след удара в колата, се очаква към обвиненията да бъде прибавено и убийство по непредпазливост.

Арестуваните бяха отведени при следователя в Солун под силна охрана. Не бяха допуснати телевизионни камери. Лицата на обвинените бяха покрити, за да не бъдат разпознати и да не изтече информация за тяхната самоличност.

Властите в Солун се опасяват да не започнат протести или опити за лична разправа с тях или с техни близки. Гърците са шокирани от случая на жестока агресия, довела до смъртта на Бозаджийски.

ФК „Арис“ поема разходите по транспортиране тялото на убития българин в Солун

Информация в медиите, че бащата на единия от арестуваните е висш полицай, фокусира още повече вниманието към случая. От футболния клуб "Арис" дори наеха адвокат да следи развитието на следствието, като се опасяват постът на бащата да не окаже влияние. Но юристи съобщават, че при такова тежко престъпление и наличност на записи от охранителни камери и свидетели е невъзможно да се търсят смекчаващи вината обстоятелства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама