Атлантическият съвет се обяви срещу „Балкански поток“

11:20, 10 яну 20 / Свят 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Атлантическия съвет се обявяват против преминаването на газопровода „Турски поток“ през България. В писмо до медиите, се казва че от Атлантическия съвет са категорични, че при тези договорени условия с Руската федерация разширението на газопреносната мрежа не отговаря на интересите на България.

Атлантическият съвет препотвърждава своята официална позиция от 2 март 2019 г., в която ясно бе заявено неодобрение към преминаването на газопровода „Турски поток“ през България.

Дейвид Хейл: САЩ са против втората линия на „Турски поток“

"Ние сме категорични в оценката си, че при тези договорени условия с Руската федерация и независимо дали газопроводът „Турски поток“, преминаващ през България, е наричан от правителството „Балкански поток“ , „разширение на газопреносната мрежа на България“ или „газов хъб Балкан“, той не отговаря на интересите на България. Сценарият с измисления „газов хъб“ е поредна издънка на „тройния руски шлем“, който не е икономически, а геополитически проект за многолетен монополен руски енергиен грабеж и изсмукване на български национален доход чрез национално предателство, маскирано като загриженост за диверсификация", казват от Атлантическия съвет.

Борисов: Русия и Турция само се радват на това, което България прави

"Призоваваме партиите много по-активно да защитават обществения интерес и да гарантират енергийната, а от там икономическата и политическата независимост на България", пишат още от АСБ.

"Опасяваме се, че ако и АЕЦ "Белене" започне да се строи, сметката ще я плащат още няколко български поколения. Но тя не е само във финансово изражение, защото независимостта и свободата на България нямат цена" , завършва писмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама