Виктор Йосифов и Теодор Салпаров свалят националните фланелки

11:35, 10 яну 20 / Спорт 25 3087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мачът с Германия, в който „лъвовете“ отстъпиха с 1:3 гейма на Германия, е бил последният за капитана на националите по волейбол Виктор Йосифов. След загубата от немските национали, българите изгубиха шанса да получат олимпийска квота за Токио. 

България е на полуфинал на олимпийската квалификация в Берлин

„Не успяхме да направим толкова асове, колкото срещу Сърбия. Германците ни затрудниха с техния начален удар. Успяваха да задържат в игра нашите сервиси, които влизаха силно. Това направи разликата“, заяви за БНР Йосифов.

 „Този турнир показва прогрес и трябва да бъде една начална точка за отбора, за тези млади момчета, които оттук нататък продължават и ще бъдат основата на националния тим. Трябва да сме горди от това, което показахме-  всички заедно на този турнир. Подкрепяйте ни, защото това е бъдещето“, каза още той.

Либерото Теодор Салпаров също сваля националната фланелка. В Инстаграм той написа: "Влязох в отбора, когато бях едва на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми до момента е преминала там! С момчетата често сме прекарвали повече време заедно отколкото с близките си! Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи!". 

Равносметката на Салпаров: Бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония; Бронзови медали на Световната купа 07’ отново в Япония; Бронзови медали от Европейското първенство 09’ в Турция; Участие на две поредни Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4то място.

"Благодаря ви българи, за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така!", заяви Салпаров. "България, за мен беше чест! Искрено ваш №13!". 

След загубата от Германия Цветан Соколов публикува в Инстаграм снимка на националния отбор и написа: "Горд съм че стоя рамо до рамо с тези хора! За съжаление, не успяхме да направим това което всички искахме, но трябва да излезем с високо вдигнати глави, защото се раздадохме всички на 100%! Благодарен съм, че имах честта да се боря с вас за тази наша мечта!". 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама