Арестуваха Хоакин Финикс

09:46, 11 яну 20 / Свят 25 1416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американските актьори Хоакин Финикс и Мартин Шийн бяха арестувани при ежеседмичния протест, който друга американска звезда - Джейн Фонда, организира срещу климатичните промени във Вашингтон.

45-годишният Хоакин и 79-годишният Мартин се присъединиха към протеста на Фонда пред сградата на Сената в петък. Те са били арестувани, след като не изпълнили разпорежданията на полицаите да се разпръснат. Преди да бъде отведен от полицията, Хоакин Финикс каза на тълпата протестиращи: „Месната и млечната промишленост е третата водеща причина за изменението на климата. Има нещо, което можете да направите днес - това е са избирате храната, която консумирате.''

снимка: ЕРА

Организаторката на протеста - Джейн Фонда, която вече е на 82 г., заяви: "Климатичната криза прави нашата нация и всички нации по-малко сигурни“.

За първи път Джейн Фонда беше арестувана заради протеста си през октомври, след като временно се премести във Вашингтон, именно с цел да бъде арестувана, докато протестира.

Звездата още тогава каза, че е била вдъхновена от тийнейджърката активистка Грета Тунберг, "която е била "толкова травмирана" от заплахата от климатичните промени, че "е спряла да се храни и говори почти година".

снимка: ЕРА

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама