Шофьор съди АПИ заради ограничението от 90 км/ч. на АМ „Тракия“

18:32, 11 яну 20 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьор заведе съдебен иск заради ограничението на скоростта в 40-километровото трасе от АМ „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан, съобщи bTV.

Там само през миналата година 8442 шофьори са получили глоба с електронен фиш. Заради неравности по пътя ограничението е 90 км/ч.

Един от глобените е адвокат Атанас Костов, платил е 650 лв. за движение със 140 км/ч. във въпросния участък. По думите му ограничението е незаконосъобразно, защото то би важало, ако се извършва ремонт на пътя, а такъв в момента няма.

АПИ пусна маршрутни карти за виртуална продажба

Между шофьорите няма две мнения – участъкът е напрегнат, защото в дясната лента асфалтът е неравен, а в ляво колите карат бързо и се създава напрежение, ако искаш да спазваш ограничението. Водачите се оплакват и че лошият път поврежда колите и камионите.

Цялата 40-километровата отсечка е в експлоатация от 2007 г. През 2018 г. е въведено ограничението и започват солените глоби.

„В конкретния участък по автомагистралата са издадени 8 442 електронни фиша за превишаване на различните скоростни режими, които са констатирани на място от моторните системи за контрол на пътното движение“, уточни инсп. Бончо Славов, началник сектор "Пътна полиция" в Стара Загора.

От Агенция "Пътна инфраструктура" казват, че ремонтът на участъка ще струва 160 млн. лв. „Бюджета ни за поддръжка на цялата републиканска пътна мрежа за 2020 г. е в размер на 137 млн. лв. Сами разбирате, че той е крайно недостатъчен, за да се насочи към един определен участък и за ремонта на него са необходими допълнителни средства“, уточни инж. Иван Досев, член на управителния съвет на АПИ.

Според адвокат Атанас Костов, ние плащаме данъци и винетки, а нямаме магистрала, която да отговаря на европейските изисквания. Цялата процедура по съдебното дело адвокат Костов публикува в социалните мрежи. Досега начинанието му е срещнало подкрепата на 18 хил. души.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама