Три жертви след стрелба в центъра на Сплит

15:46, 12 яну 20 / Свят 25 1261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима мъже бяха застреляни при предполагаема атака за отмъщение в центъра на град Сплит, предаде „Дойче Веле”, цитирана от БНТ.

Хърватската полиция задържа двама мъже. Местните медии съобщиха, че стрелецът е отмъстил на наркодилъри, които са тормозели брат му, въпреки че няма официално потвърждение на тази информация.

"Единият задържан е свързан с престъплението, докато вторият човек е свидетел", се казва в изявление на полицията, цитирано от хърватския обществен оператор HRT.

Очевидец в популярния пристанищен град съобщи, че е чул стрелба. Впоследствие онлайн се появи видеоклип, показващ мъж, който се разхожда, носейки автомат.

Кметът на Сплит Андро Кръстулович Опара потвърди, че извършителят е в ареста. „Такъв акт не е наблюдаван от десетилетия“, написа Опара във Фейсбук.

Макар че официалните власти не са публикували веднага подробности за стрелбата, няколко хърватски медии съобщават, че стрелецът е 26-годишен професионален моряк и че жертвите му са свързани с търговията с наркотици. Според сплитския всекидневник „Slobodna Dalmacija”, един от братята на стрелеца е имал дългове към хора, участващи в организирана престъпност, като членове на престъпни кланове впоследствие са заплашвали както задлъжнелия брат, така и предполагаемия стрелец.

Една от жертвите на стрелбата е лежала три години в затвора за това, че през 2004 година ранява осемгодишно момиче с мотоциклета си и бяга от местопроизшествието.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама