Цяла улица в Русе е тормозена от мъж, превърнал двора си в сметище

08:43, 13 яну 20 25 1827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица в русенския квартал „Средна кула”. От години живеещите там не могат да направят нищо, за да попречат на съседа си да складира всякакви боклуци в двора. През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се страхуват от пожар.

Съседът бил агресивен, заплашвал с нож, казват още живеещите в района. Подавали жалби до редица институции, никой досега не им е помогнал. От общината почистили само тротоарите. А в двора си, мъжът е натрупал боклуци с височина близо 2 метра.

„Преди няколко години се беше запалило тук, за малко да запали и моята къща”, разказва Огнян Иванов.

„През март 2019 г. е направена първата проверка от община Русе, направено е предписание. През май е втората проверка, след нея е съставен акт, който от юли 2019 г. прераства в наказателно постановление на стойност 1000 лева. Лицето поради недостатъчни финансови средства е постигнало споразумение да плаща разсрочено наложената глоба”, заяви зам.-кметът Димитър Недев.

По думите му общината няма право да влиза в двора, за да почисти. „Всички документи са предадени в Първо районно полицейско управление”, заяви Недев.

Той обясни, че такива сметища струват на община Русе 250 000 лева на година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама